Reportages

Auto slaat meerdere malen over de kop bij ernstig verkeersongeval


Datum: maandag 16 mei 2011

Locatie: Snelweg A2, Liempde


In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 01:23 uur een auto meerdere malen over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde op de snelweg A2 t.h.v. het Texaco tankstation Velder op de rijbaan in de richting van het zuiden. De auto met daarin twee mannen (26 en 24 jaar uit Maastricht) is meerdere malen over de kop geslagen waarna deze in een sloot tot stilstand is gekomen. Een van de inzittende werd uit de auto geslingerd en kwam in de berm van de snelweg terecht. Een andere inzittende wist op eigen kracht uit het voertuig te kruipen waarna enkele omstanders zich over de slachtoffers ontfermde en de hulpdiensten inschakelde.
Volgens een ooggetuige welke op het terrein van het tankstation aanwezig was toen het ongeval gebeurde zou de auto ergens voor hebben moeten uitwijken waarna hij vermoedelijk de macht over het stuur zou zijn verloren. Er kwamen twee ambulances ter plaatse welke de slachtoffers hebben verzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de brandweer werd gealarmeerd maar omdat de inzittende niet bekneld waren hoefde deze niet in actie te komen. De auto raakte zwaar beschadigd en is voor verder onderzoek in beslag genomen door de politie.
Ten tijde van het ongeval is de rechter rijstrook afgesloten geweest. Op de linker rijbaan werd de snelheid verlaagd tot 70 km/h. Omdat het 's nacht niet druk is op de snelweg had het verkeer hier geen hinder van. Nadat verkeersspecialisten van de politie ter plaatse een  uitgebreid onderzoek hadden afgerond kon het voertuig uit de sloot worden geborgen. Nadat alles was opgeruimd keerde de nachtelijke rust terug rondom het tankstation.

Ga terug naar het archief