Reportages

Bewoner zorginstelling gewond na brand


Datum: maandag 30 december 2013

Locatie: Vlasmeersestraat, Vught


Video: Klik hier om de video te bekijken


Een korte maar felle brand woedde maandagavond in verzorgingshuis De Vlasborch aan de Vlasmeersestraat in Vught. Omstreeks 22.45 uur werd de plaatselijke brandweer gealarmeerd via het automatisch brandmeldsysteem welke in het pand aanwezig is. Korte tijd later bleek het te gaan om een reëel brand waarop er massaal werd uitgerukt door de verschillende hulpverleningsinstanties. De brand welke woedde in een appartement op de eerste verdieping werd door personeel met kleine blusmiddelen geblust.
De bewoner van het appartement in de zorginstelling raakte zwaar gewond, zij liep brandwonden op over haar hele lichaam. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend maar wordt nog onderzocht. De Vlasborch is een verzorgingshuis welke zorg en begeleiding bied aan volwassenen en ouderen met een visuele beperking. Het personeel welke de brand bluste ademde hierbij rook in en zijn ter plaatse door ambulancemedewerkers nagekeken.
Verschillende ambulances reden af en aan bij het verzorgingshuis. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd maar nog voordat deze de landing inzette was de vrouw al per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Burgemeester Roderick van de Mortel van de gemeente Vught kwam persoonlijk naar de zorginstelling om zich te laten informeren over de brand. Vanwege de grote impact welke de brand had op het personeel van het verzorgingshuis werd slachtofferhulp ingeschakeld
.

Ga terug naar het archief