Reportages

Brandweer heeft handen vol aan brandend snoeiafval


Datum: zondag 9 maart 2014

Locatie: Lariestraat, Gemonde


Zondagmiddag werd de brandweer van Sint-Michielsgestel gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Lariestraat in het nabijgelegen Gemonde. Bij aankomst van de brandweerlieden trof men op een stuk land achter de bebouwing enkele stapels met snoeiafval aan welke in brand stonden. Ook de slootkant tussen het land en een nabij gelegen boomgaard had al over enkele tientallen meters vlam gevat.
Na 15 minuten werd een tweede blusvoertuig gealarmeerd eveneens van de post Sint-Michielsgestel. Aangezien deze vanwege technische mankementen niet kon uitrukken werden de collega’s uit Boxtel ter assistentie gevraagd. Echter was het vuur bij aankomst van hen gedoofd waarop werd besloten de Boxtelse collega’s niet meer in te zetten. Zij keerde onverrichterzake terug naar de kazerne terwijl de Gestelse collega’s nog nabluste.
Hoe de brand aan de rand van Gemonde heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Wel trok de brand het nodige bekijks van enkele buurtbewoners. Nadat alle brandweerslangen weer waren opgerold keerde ook de brandweer van Sint-Michielsgestel terug naar de kazerne
.

Ga terug naar het archief