Reportages

Caravan volledig uitgebrand, kinderen korte tijd vermist


Datum: zondag 6 april 2014

Locatie: Uilenpad, Haaren


Zondagmorgen omstreeks 8.45 uur is brand uitgebroken in een caravan welke op een perceel stond aan het Uilenpad op recreatiegebied de Noenes in Haaren. Al snel werd duidelijk dat twee kinderen, een tweeling van 9 jaar, vermist waren. Direct werd groot alarm gegeven waarop de hulpdiensten massaal uitrukten. Zwarte rookwolken trokken boven het bosrijk gebied uit.
De brand was van de caravan overgeslagen naar een houtopslag. Een daarlangs gelegen chalet met ritten kap liep geen gevaar. De brandweer zette uiteindelijk twee blusvoertuigen en een motorspuitaanhanger in om de brand te bestrijden. De massaal aanwezige politie sloot het gebied rond de brand af en hield iedereen op afstand.
Zowel de Scheurbroeksesteeg als het Uilenpad waren gestremd, hier stonden de vele hulpverleningsvoertuigen opgesteld. Ook een traumahelikopter werd uit voorzorg gealarmeerd, toen duidelijk werd dat de kinderen ongedeerd waren werd deze afgemeld. De twee jongens waren elders in het gebied aan het spelen en hadden niets van de brand meegekregen.  De caravan brandde tot de grond toe af.

Ga terug naar het archief