Reportages

Quads en motor botsen op elkaar


Datum: zondag 13 april 2014

Locatie: Rijksweg, Nuland


Zondagmiddag omstreeks 15.45 uur zijn twee gewonden gevallen na een aanrijding tussen meerdere quads en een motor. Naast twee ambulances werd ook het traumateam per helikoper ingevlogen voor medische assistentie. Het ongeval gebeurde op de Rijksweg tussen Nuland en Geffen. Een van de quadrijders is met ernstig rug letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder kwam ten val en raakte gewond aan zijn been.
Vier quadrijders reden in de richting van Geffen toen op een vluchtheuvel plots werd geremd. Een van de quads welke achterop reed zag dit te laat en reed op zijn voorgangers in. Hierdoor werd hij gelanceerd en sloeg over de kop. Een vierde quad kon het drietal ter nauwer nood ontwijken door uit te wijken naar de andere weghelft. Echter kwam deze alsnog in botsing met een tegemoetkomende motorfiets.
De Rijksweg t.h.v. Nuland was door het verkeersongeval enige tijd volledig afgesloten voor het verkeer. De politie startte een uitgebreid onderzoek om de exacte toedracht van het incident vast te stellen. Een bergingsbedrijf kwam ter plekke om alle betrokken voertuigen te bergen. De piloot van de traumahelikopter zette zijn gevaarte in een nabijgelegen weiland en trok hiermee veel bekijks van omstanders.

Ga terug naar het archief