Reportages

Aangetroffen man op rijbaan alsnog overleden


Datum: zaterdag 17 mei 2014

Locatie: Bosschebaan, Sint-Michielsgestel


In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond 3.45 uur een zwaargewonde man aangetroffen op de rijbaan van de N617 – Bosschebaan bij Sint-Michielsgestel. Dit gebeurde nabij de afgesloten oversteekplaats aan de Krakensteinweg waar onlangs de afsluiting dagelijks nog veel lokaal fiets- en voetverkeer gebruik van maakt. Verschillende politie-eenheden, één ambulance en een traumahelikopter kwamen naar de plaats van het incident.
De Bosschebaan werd tussen ’s-Hertogenbosch en Sint-Michielsgestel geheel afgesloten voor het verkeer. De piloot van de traumahelikopter wist het gevaarte op enkele tientallen meters van het voorval midden op de rijbaan neer te zetten. De politie tast momenteel nog in het duister over wat er zich precies heeft afgespeeld.
Rond de oversteekplaats werd naar een eventuele verwoestte fiets gezocht maar deze werd niet aangetroffen. Hoe de gewonde man op de rijbaan terecht is gekomen is niet duidelijk. Nadat de gewonde man per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis startte een verkeersspecialist van de politie een uitgebreid onderzoek om de oorzaak te kunnen achterhalen.
Later meldde één taxichauffeur zich op het politiebureau en verklaarde dat hij kort daarvoor problemen had gehad met een klant op weg naar Den Dungen. De chauffeur zit vast en wordt verdacht van het veroorzaken van en het doorrijden na een ongeval. De taxichauffeur werd later weer vrijgelaten, dit omdat zijn verklaring werd onderdteund door het technisch onderzoek van de politie.

Ga terug naar het archief