Reportages

Brandweer heeft handen vol aan hardnekkige schoorsteenbrand


Datum: donderdag 29 mei 2014

Locatie: Ramsteeg, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


Donderdagavond rond 22.15 uur rukte de brandweer uit nadat er een melding was binnen gekomen van een schoorsteenbrand aan de Ramsteeg in Boxtel. Bij aankomst van de brandweer rookte de schoorsteen al hevig en binnen de kortste keren sloegen de vlammen uit de pijp bovenop het dak. Met een hoge druk straat werd onder andere het vliegvuur neergeslagen. Vanuit de hoogwerker welke vanuit ’s-Hertogenbosch was uitgerukt werd het schoorsteenkanaal met een ramoneur grondig geveegd. Met enige inspanning wist men het schoorsteenkanaal te vegen.
In eerste instantie stootte de ramoneur niet geheel tot beneden, na langdurig het heen en weer bewegen met zowel de kogel als de het puntijzer bereikte deze alsnog het laagste punt. Alle brandresten werden beneden, op de plaats van de kachel, opgevangen en buiten afgeblust. Nadat het schoorsteenkanaal geheel zuiver was adviseerde de brandweer om voorlopig niet te stoken. De eigenaar van het pand zal in de loop van deze week contact leggen met zijn verzekering voor het afhandelen van de schade welke deze hardnekkige brand achter liet.
De brandweer is eerder al diverse keren in actie gekomen voor een schoorsteenbrand op dit adres. Echter had men deze keer grote moeite om de fel woedende schoorsteenbrand te doven. Na anderhalf uur was het vuur dan wel gedoofd en kon begonnen worden met inpakken. Enkele omwonenden kwamen een kijkje nemen naar de werkzaamheden van de brandweer. Ook het verkeer op zowel de Keulsebaan als de Oirschotseweg liet het gas los bij het passeren van de brand
.

Ga terug naar het archief