Reportages

Veel politie op de been voor Project-X feest in Wijbosch


Datum: vrijdag 30 mei 2014

Locatie: Wijbosscheweg, Schijndel


De politie is vrijdagmiddag uit voorzorg aanwezig in Wijbosch in verband met het eerder aangekondigde Project-X feest. Verschillende politiemotoren rijden door het dorp en op alle invalswegen staan politie-eenheden paraat. Voornamelijk auto’s en (brom)fietsers met jongeren worden gecontroleerd op hun identiteit. Inmiddels zouden ook enkele ME-voertuigen zijn gezien in Wijbosch.  
De politie gaat er vooralsnog niet van uit dat het zal uitlopen in ongeregeldheden. “Wij zijn puur preventief aanwezig”, aldus een woordvoerster. De aanleiding van het geheel is een WhatsApp-bericht welke twee weken geleden werd verzonden. Hierin werden de ontvangers uitgenodigd naar het Project-X feest in Wijbosch te komen. Er zouden ruim duizend aanmeldingen zijn voor het feest dat vrijdagavond wordt gehouden.
De organisator van het feest, een 16-jarige jongen uit de gemeente Schijndel verklaarde tegenover Omroep Brabant dat het feest door gaat maar dat de wouten moeten wegblijven! Verder wil de jonge knul anoniem blijven. Inwoners van Wijbosch zijn ongerust en vrezen voor het ergste. Alle losse spullen zoals bloempotten en tuinbeelden zijn veilig gesteld.

Ga terug naar het archief