Reportages

Brandweervaardigheidstoetsen klasse 112 in Son en Breugel


Datum: zaterdag 24 mei 2014

Locatie: Europalaan, Son en Breugel


Op zaterdag 24 mei organiseerde de brandweerpost Son en Breugel (Brandweer Brabant-Zuidoost) de gewestelijke vaardigheidstoetsen (1e ronde) van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in de klasse 112. Op deze baan werd door 10 ploegen gestreden om uiteindelijk door te gaan naar de gewestelijke vaardigheidstoetsen (2e ronde). Om 7.00 uur meldde de eerste ploeg zich bij het combigebouw (brandweerkazerne en gemeentewerf) aan de Rooijseweg in Son en Breugel. Op de wedstrijdlocatie in het centrum van Son en Breugel kon het massaal meegereisde publiek samen met overige belangstellenden de vaardigheidstoetsen optimaal volgen. Het gehele incident speelde zich namelijk af nabij de vijver aan de Europalaan. Op een klein regenbuitje na kan de organisatie van deze wedstrijddag terugkijken op een zeer geslaagde dag met een uitdagend scenario.
Baan Son en Breugel (112)
De deelnemende ploegen rukte uit voor een auto te water in een vijver aan de Europalaan in Son en Breugel.
Doordat de bestuurster van een personenauto onwel was geworden schoot zij op de kruising rechtdoor het plein over. Nadat ze met haar voorwielen over de opstaande rand van een vijver was geschoten kwam haar auto deels in het water tot stilstand. Tijdens deze manoeuvre over het plein heeft de vrouw de nodige schade aangericht. Een medewerker van energiebedrijf Enexis was juist op dat moment bezig met het reinigen van leidingen. Hierbij maakte hij gebruik van een vluchtige brandbare stof welke door en ongeval ontbrandde. Kleren van deze medewerker vatte eveneens vlam en hij liet een verwarde indruk achter op de ploegleden. De vrouw zelf liep een flinke hoofdwond op doordat ze met haar hoofd tegen de voorruit wat gekomen. Uiteindelijk slaagde de ploegen van Someren 2, Bakel 2 en Mierlo erin om door de stoten naar de volgende ronde (2e ronde gewestelijk) welke gehouden wordt op 14 juni in ’s-Heer Arendskerke. Zij werden respectievelijk nummer één, twee en drie.
Na afloop van deze wedstrijddag kwamen alle deelnemers, juryleden en overige belangstellenden opnieuw samen in het combigebouw (brandweerkazerne en gemeentewerf) aan de Rooijseweg in Son en Breugel waar de prijsuitreiking plaats vond. Na enkele dankwoorden door wedstrijdleider Noud van Erp en een korte uitleg hoe men de wedstrijdbaan had geënsceneerd was het woord aan de korpsleiding welke de uitslag bekend maakte
.

Ga terug naar het archief