Reportages

Brandweer schiet buitengesloten bewoner te hulp


Datum: zaterdag 31 mei 2014

Locatie: Annastraat, Boxtel


Een bewoner van een appartement in complex Den Bongerd aan de Annastraat in Boxtel moest zaterdagavond de hulp inroepen van de brandweer nadat hij zichzelf had buitengesloten. Na een dagje schilderen had de bewoner alle ramen en deuren tegen elkaar open gezet, net op het moment dat hij voor korte tijd buiten het appartement verbleef waaide de deur dicht. Zonder zijn sleutels welke nog binnen lagen zat er voor de man niets anders op dan hulp in te schakelen.
Rond 19.15 uur rukte een volledig bemand voertuig uit voor deze buitensluiting. Via de meldkamer en de politie werd geverifieerd of de bewoner ook de huurder van het betreffende appartement was. Nadat de brandweer voor de volledige 100% was overtuigd klom een van de brandweerlieden via een ladder naar het balkon op de tweede verdieping. Vervolgens wist deze op simpele wijze binnen te lopen en de voordeur van binnenuit te openen.  
Eenmaal binnen wist de bewoner een huurovereenkomst te overleggen om te bevestigen dat hij de huurder van het betreffende appartement was. Nadat de brandweer de ladder weer had opgeborgen op het dak van het voertuig bedankte de bewonder de brandweer voor hun inzet. Hij maakte er nog een grapje bij dat hij vandaag letterlijk door de brandweer uit de brand was geholpen.

Ga terug naar het archief