Reportages

Motorrijder ernstig gewond bij botsing met auto


Datum: zaterdag 19 juli 2014

Locatie: Boxtelseweg, Schijndel


Video: Klik hier om de video te bekijken


Op de Boxtelseweg in Schijndel gebeurde zaterdagmiddag rond 16.30 uur een ernstig verkeersongeval. Een motorrijder kwam op het kruispunt met de Schrijvershoef in botsing met een automobiliste. De motorrijder kwam na de klap op de grond terecht terwijl de automobiliste ongedeerd bleef. Korte tijd later zakte zij buiten haar auto in elkaar en is zij ter controle overbracht naar het ziekenhuis.
Door het ongeval was de doorgaande weg (N618) tussen Boxtel en Schijndel gestremd voor het overige verkeer. De politie leidde de weggebruikers plaatselijk om het ongeval heen. Volgens getuigen mag de motorrijder van geluk spreken dat hij goede beschermende kleding droeg, als hij deze niet had gedragen waren zijn verwondingen vele malen erger geweest. Vermoedelijk had hij het ongeval aan zien komen nadat de auto afdraaide richting de Schrijvershoef. De motorrijder verminderde vaart maar kon een ongeval niet meer voorkomen.
Een verkeersspecialist van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De kruising is mede hierdoor langere tijd afgesloten geweest. Een bergingsbedrijf kwam ter plekke en heeft beide voertuigen afgevoerd waarna de weg weer kon worden vrijgegeven
.

Ga terug naar het archief