Reportages

Shovel volledig uitgebrand in buitengebied van Liempde


Datum: maandag 21 juli 2014

Locatie: Dazingstraat, Liempde


Video: Klik hier om de video te bekijken


Maandag kort na 11.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een landbouwvoertuig welke in brand stond op de Dazingstraat in Liempde. De brandweer welke snel ter plaatse was kon niet voorkomen dat het voertuig volledig afbrandde. Een grote zwarte rookpluim was al vanaf grote afstand te zien. De bestuurder van de shovel wist zijn voertuig tijdig aan de kant van de weg te zetten en de hulpdiensten te waarschuwen.  
Met water en schuim wist de brandweer het vuur snel te doven, het nablussen nam nog enige tijd in beslag. Met hydraulisch gereedschap werd de motorkap van het voertuig opengebroken om ook op die plek te kunnen blussen. Door de brand was het landbouwvoertuig diesel gaan lekken welke in de grond naast de rijbaan terecht kwam. De gemeente werd ingeschakeld welke zal zorgdragen voor het reinigen van de vervuilde grond.  
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is ons niet bekend, vermoedelijk heeft een technisch mankement de shovel doen ontbranden. De politie sloot de weg af en het lokale verkeer werd verzocht om te rijden.

Ga terug naar het archief