Reportages

Geen frietjes meer in Boskant na brand in frietkar


Datum: vrijdag 1 augustus 2014

Locatie: Ritaplein, Boskant


Op het Ritaplein tegenover de kerk in Boskant brandde vrijdagavond rond 18.45 uur een mobiele frietkat uit. De brand welke opgemerkt werd door passanten werd in het beginstadium al gemeld bij de brandweer. Zij hadden het vuur daarom ook snel gedoofd maar konden niet voorkomen dat de frietkar grote schade opliep. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling en trok veel bekijks van de Boskantse dorpsbewoners.
Op het moment van uitbreken van de brand was de frietkar gesloten. Omwonende wisten te vertellen dat hij vandaag wel geopend was. Sinds de sluiting van de lokale snackbar staat deze mobiele frietkar al op het Ritaplein. Van de oude SRV-wagen bleef weinig over, de brandweer sloopte een groot gedeelte van de kar om er zeker van te zijn dat het vuur geheel gedoofd was.
Naast de brandweer werden ook de gemeente Sint-Oedenrode en de politie ingeschakeld. Er is nog geprobeerd de eigenaar de bereiken maar zonder resultaat. De gemeente laat vrijdagavond de frietkar nog afvoeren om vandalisme te voorkomen. Een gedeelte van de straatklinkers was besmeurt met frituurvet, de gemeente zal ook hiervoor zorgdragen. Over de exacte oorzaak van de brand is nog niets bekend maar vermoedelijk ontstond deze aan de binnenzijde van de kar.
Voorlopig zullen de inwoners van Boskant geen friet meer kunnen halen in hij vertrouwde omgeving en zijn ze aangewezen op een snackbar in Sint-Oedenrode waar Boskant onder valt. Voor de eigenaar was het dubbel pech, zijn vorige omgebouwde SRV-wagen werd namelijk gestolen en total loss terug gewonden
.

Ga terug naar het archief