Reportages

Buitenbrand zorgt voor veel rookoverlast


Datum: vrijdag 3 juni 2011

Locatie: Kerkstraat, Haaren


Aan het einde van de ochtend kwam er een melding binnen van een buitenbrand aan de Kerkstraat in Haaren. Ter plaatse bleek er op het perceel achter een woning van alles in brand te staan. De hele straat hing dicht met de rook en men schaalde direct op naar "middelbrand". Een tweede tankautospuit werd via een weiland aan de andere zijde van de brand ingezet.
Er ging een groot gedeelte van een haag welke rond een paardenveld stond. Ook ging er een paardentrailer in vlammen op. Men wist gelukkig op tijd enkele paarden in veiligheid te brengen maar hierbij heeft de eigenaar wel wat rook binnengekregen. Hiervoor is een ambulance ter plaatse gekomen welke zich om deze persoon ontfermde.
Tijdens de bluswerkzaamheden raakte ook nog een van de brandweermannen bedwelmd, dit waarschijnlijk door de hitte. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend. Enkele omwonende hadden eerder deze ochtend al een brand geroken maar konden deze echter niet lokaliseren. De brandweer van Haaren bestreed het vuur in samenwerking met de brandweer van Helvoirt. Ook kwam er een OVD ter plaatse.

Ga terug naar het archief