Reportages

Traumahelikopter ingezet na allergieaanval


Datum: zaterdag 20 september 2014

Locatie: De Beukums, Boxtel


Zaterdagmiddag werd omstreeks 16.30 uur de traumahelikopter gealarmeerd met een melding van medische assistentie in een woning aan De Beukums in Boxtel. Eén kleuter had een heftige allergieaanval, om wat voor allergie het gaat is niet bekend. De piloot van de traumahelikopter landde met het gevaarte, enkele straten verderop, op het grasveld voor de kinderboerderij aan het Apollopad.
Een vrijwillige brandweerman welke de traumahelikopter over zag komen twijfelde geen moment en stapte in zijn auto. Bij de landingsplaats pikte hij de trauma-arts op en bracht deze naar de woning enkele straten verderop. Terwijl de hulpverlening in volle gang was stonden zowel op De Beukums als bij het grasveld aan het Apollopad enkele honderden mensen te kijken.
Volgens omstanders was de kleuter relatief rustig onder de gehele situatie. Op eigen kracht liep hij onder begeleiding van een ambulancebroeder naar de ambulance welke voor de woning stond. De trauma-arts en zijn assistent werden weer teruggebracht naar de helikopter waarna deze weer vertrok richting de uitvalsbasis op Vliegbasis Volkel. De kleuter werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis
.

Ga terug naar het overzicht