Reportages

Vakantiegangers gestrand op snelweg A2


Datum: zaterdag 20 september 2014

Locatie: Snelweg A2, Boxtel


Een touringcar vol vakantiegangers strandde zaterdagavond rond 18.45 uur op de snelweg A2 bij Boxtel. Nadat medeweggebruikers seinden dat er rook onder de bus vandaag kwam bij één van de achterwielen zette de chauffeur het gevaarte stil op de vluchtstrook. Alle inzittende werden geëvacueerd en de brandweer werd gebeld. De vele passagiers zochten een veilig heenkomen aan de andere zijde van de vangrail.
De brandweer welke volgens de vakantiegangers snel ter plaatse was voerde enkel nog een nacontrole uit. Het kleine brandje was inmiddels al gedoofd met een poederblusser. Onder begeleiding van enkele brandweerlieden werden de passagiers via een noodtrap van de snelweg geëvacueerd. Eenmaal bovenop de geluidswal kon men geen kant op. Samen met de politie werd naar een veilig alternatief gezocht.
Onder politiebegeleiding is men te voet naar de eerstvolgende afrit gegaan om uiteindelijk een veilige plaats te vinden op de toe rit van voormalig wegrestaurant De Liempdse Barrière. Aangezien de bus niet verder kon moest vervangend vervoer geregeld worden voor de gestrande passagiers. Een vervangende bus was relatief snel op de opvanglocatie alleen de koffers zaten nog in de bus z’n anderhalve kilometer verderop.
Uiteindelijk is de vervangende bus samen met enkele passagiers terug gereden naar de gestrande bus om alle koffers op te halen. Korte tijd later werd de reis richting Eindhoven Airport weer vervolgd, enkele passagiers hadden zich inmiddels al op laten halen op het parkeerterrein van De Liempdse Barrière. Wonder boven wonder gebeurde er geen persoonlijke ongelukken, dit mede dankzij de uitstekende samenwerking van de politie en Rijkswaterstaat welke de reizigers tot het laatste moment bijstonden.   
Kort voor vertrek ontvingen de passagiers een brief van hun reisorganisatie. Hierin werden zij geïnformeerd dat hun vlucht op de terugreis niet op Eindhoven Airport maar op Schiphol landde. De reizigers werden daarom met de bus terug naar Eindhoven gebracht. Rond 10.00 uur vanochtend vertrok men uitgerust en wel voor hun terugreis vanuit Turkije  naar Nederland. Echter had de reisorganisatie nog één activiteit in petto, een voetreis van 1,5 kilometer!

Ga terug naar het archief