Reportages

Spoorloper ontsnapt aan dood bij Boxtel


Datum: dinsdag 14 oktober 2014

Locatie: Leenhoflaan, Boxtel


Dinsdagavond zorgde een spoorloper voor de nodige vertraging op het spoortraject Eindhoven – ’s-Hertogenbosch. Ter hoogte van de Leenhoflaan in Boxtel kon de spoorloper ternauwernood wegduiken voor één aankomende trein. Direct werd groot alarm geslagen waarna de hulpdiensten massaal uitrukten. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd maar kwam niet meer ter plaatse.
In eerste instantie had men het vermoedde dat de trein de persoon had aangereden. Hulpverleners zochten langs het spoor maar troffen het vermoedelijke slachtoffer niet aan. Later dook de verstrooide man op tussen een aantal toeschouwers op de hoek van de Leenhoflaan met de Ridder van Cuijkstraat. Al snel nam de politie een getuigenverklaring op van de man. Hij verklaarde zelfs vaker langs het spoor te lopen.
De spoorloper, een man vermoedelijk van Poolse afkomst, was onder invloed van alcohol. Waarom hij langs het spoor liep en waar hij naar toe onderweg was is niet bekend. Nadat hij door het aanwezige ambulancepersoneel was nagekeken is hij overgebracht naar het politiebureau. Door zijn avontuur scheurde hij uit zijn broek en verloor hij zijn schoenen. Het treinverkeer heeft ruim één uur volledig stilgelegen
.

Ga terug naar het archief