Reportages

Amazone gewond na val in het Vresselse Bos


Datum: zaterdag 18 oktober 2014

Locatie: Hei-Eind, Nijnsel


Rond 13.00 uur is zaterdagmiddag een amazone gewond geraakt na een val van haar paard. Dit gebeurde midden in het Vresselse Bos nabij Nijnsel. In eerste instantie ondervond de ambulancedienst problemen om met hun ambulance dicht bij het slachtoffer te komen, dit doordat Staatsbosbeheer alle toegangswegen van het bos heeft afgesloten met slachtbomen.
Na enige tijd werd de brandweer ingeschakeld, dit om de gewonde amazone de bossen uit te dragen. Gelijktijdig werd bij De Vresselse Hut aangeklopt, de eigenaar van deze horecagelegenheid beschikt namelijk over sleutels van de slagbomen. In eerste instantie werd één slagboom aan de Ostayweg geopend. Gezien de slechte toestand het bospad werd gezocht naar een andere mogelijkheid. Uiteindelijk heeft de ambulance na het openen van de slagboom aan het Hei-Eind het bos kunnen betreden.
De gewonde amazone is per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de vrouw van het paard heeft kunnen vallen is ons niet bekend. Nadat alle hulpdiensten de bospaden hadden verlaten heeft de eigenaar van de nabijgelegen horecagelegenheid alle geopende slagbomen weer afgesloten. Ook de politie is met één voertuig aanwezig geweest bij dit incident
.

Ga terug naar het archief