Reportages

Mindervalide man door buurtbewoners uit brandende woning gered


Datum: zondag 16 november 2014

Locatie: Rietlaan, Son en Breugel


SON EN BREUGEL - Een felle uitslaande brand heeft zondagavond rond 18.00 uur een tussenwoning aan de Rietlaan in Son en Breugel grotendeels in de as gelegd. Buurtbewoners wisten de mindervalide bewoner uit de brandende seniorenwoning te redden, ook zijn vrouw was in de woning aanwezig. De bewoners van de naastgelegen woningen werden ook met hulp uit hun huis gehaald. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk, wel vermoed men dat het vuur op de benedenverdieping is ontstaan.
Terwijl de bewoners veilig buiten werden opgevangen door omwonenden ging de brandweer de strijd aan met het vuur. Bij aankomst van de hulpverleners sloegen de vlammen al uit het dak. Brandweerlieden wisten drie katten in veiligheid te brengen. Twee andere katten lieten zich niet vangen maar maken het naar verluid weg goed. Naast twee blusvoertuigen en het snelle interventievoertuig werd ook een hoogwerker ingezet bij de bestrijding van deze brand.
De brand zorgde voor grote schade aan de tussenwoning. Ook de naastgelegen woningen liepen grote schade op. Voornamelijk gaat het hier om rook- en waterschade. De politie wist vele omstanders op een veilige afstand achter het lint te houden waardoor de brandweer ongestoord haar werk kon uitvoeren. Een ambulance is langere tijd aanwezig geweest maar niemand raakte noemenswaardig gewond
.

Ga terug naar het archief