Reportages

Oud-leden Boxtelse brandweer maken ‘Broodje Brandweer’ groot succes


Datum: vrijdag 14 november 2014

Locatie: Brederodeweg, Boxtel


BOXTEL - De brandweer in Brabant organiseert in de maanden oktober en november een lunch voor iedereen van 65 jaar en ouder, die zelfstandig woont. Op vrijdag 14 november organiseerde ook de brandweer in Boxtel haar ‘Broodje Brandweer’. Vanaf 11.00 werden de 50 gasten ontvangen in de remise van de brandweerkazerne aan de Brederodeweg. Na een welkomstwoord door preventist Piet Veuger werden de gasten is groepjes rondgeleid door de brandweerkazerne. De nog altijd betrokken oud-leden van de brandweer verzorgde samen met enkele vrijwillige brandweerlieden een uitleg over het reilen en zeilen bij de brandweer.
Rond de klok van 12.00 uur werden de senioren onder het genot van een broodje bijgepraat over brandveiligheid bij hun thuis.
‘Broodje Brandweer’ bood tevens de mogelijkheid dat de senioren al hun vragen rechtstreeks aan de brandweer konden stellen. Tijdens deze lunch gaf de brandweer tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan. De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en het op de stand-by knop laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten.
Nederland kent jaarlijks 6.000 woningbranden met 600 gewonden tot gevolg. Omdat de levensverwachting en vergrijzing verder toenemen en mensen steeds langer thuis blijven wonen, is de verwachting dat het aantal slachtoffers bij brand de komende jaren stijgt. Daarom is er dit jaar tijdens de Nationale Brandpreventieweken in de maand oktober met een uitloop naar november extra aandacht voor de zelfstandig wonende senioren.

Ga terug naar het archief