Reportages

Ongeregeldheden bij voetbalwedstrijd FC Den Bosch – FC Oss


Datum: zaterdag 1 november 2014

Locatie: Victorialaan, 's-Hertogenbosch


'S-HERTOGENBOSCH – Vanwege ongeregeldheden werd zaterdag de voetbalderby FC Den Bosch – FC Oss tot twee keer toe stilgelegd. In en om het stadion was de Mobiele Eenheid (ME) in grote getale aanwezig. Verschillende supporters zijn afgevoerd naar het politiebureau, dit gebeurde zowel voor als tijdens de wedstrijd. Ook zouden de supporters het met de ME aan de stok hebben gehad. 
Supporters van de Osse club braken voor de wedstrijd al een hek open. Hierdoor kwamen zij tussen de supporters van FC Den Bosch terecht en gingen met hen op de vuist. De ME greep snel in en dreef de fans terug het uitvak in. Tijdens de wedstrijd bleef het vak omcirkelt door mensen van de politie. Eén van de arrestanten raakte gewond, deze werd gebeten door een politiehond. Voor verzorging aan zijn wond werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.
Omdat het voor de wedstrijd al onrustig was werden verschillende supporters van FC Oss niet meer toegelaten in het stadion. Verschillende bussen werden teruggestuurd, één daarvan strandde op de A59 bij Rosmalen. Een fan was het niet eens met het besluit en vernielde een deur van de bus. De buschauffeur vond het onverantwoord om verder te rijden. Uiteindelijk heeft FC Oss de wedstrijd gewonnen, Jonathan Opoku maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ga terug naar het archief