Reportages

Ramkraak met gestolen auto bij autobedrijf in Oirschot


Datum: vrijdag 21 november 2014

Locatie: Moorland, Oirschot


OIRSCHOT - Bij autobedrijf Carstore B.V. aan de Moorland in Oirschot heeft donderdagnacht een felle brand gewoed. Rond 4.15 uur werd de brand gemeld, bij aankomst van de brandweer woedde een felle uitslaande brand bij de entree van het pand. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. De politie sloot de weg langs het Wilhelminakanaal volledig af en startte een uitgebreid onderzoek.
Bij aankomst trof de brandweer een brandende auto aan in de deuropening van het pand. De auto bleek eerder gestolen aan de Eikenbussel in Oirschot, niet ver van het autobedrijf. Met grof geweld werd de gestolen auto het pand binnen gereden en in brand gestoken. Het nog altijd onduidelijk of er iets is weggehaald uit het bedrijf. Getuigen van het incident of mensen die weten wie er bij betrokken is, kunnen bellen met de politie in Oirschot via 0900-8844. Anoniem melding maken kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Carstore B.V. is een autobedrijf dat voornamelijk exclusieve auto’s verkoopt. In de showroom staan o.a. auto’s van merken zoals: Aston Martin, Bentley, Ferrari, Fisker, Porsche en Rolss-Royce. Door de brand kwam het gehele pand vol met rook te staan. Dit zorgde niet alleen voor de nodige roetschade aan het gebouw maar ook voor alle auto’s in de showroom. De brandweer maakte een gat in een lichtkoepel om de rookgassen via het dak te kunnen afvoeren. Bij de brand raakte ook een tweede auto in de showroom beschadigd. Wat de exacte schade is wordt momenteel bekeken, een verzekeringsexpert van Stichting Salvage is ook ter plaatse
.

Ga terug naar het archief