Reportages

Mislukte ramkraak op geldautomaat in Boxtel


Datum: donderdag 9 juni 2011

Locatie: Oosterhof, Boxtel


In de nacht van woensdag op donderdag is kort voor 04:00 uur  een ramkraak gepleegd op een vestiging van de Rabobank in Boxtel. Een bakker in winkelcentrum Oosterhof die toen al aanwezig was hoorde gestommel maar wist niet wat er zich precies afspeelde. Even later bleek dat een auto tegen de gevel van de Rabobank was gereden waardoor deze was ontzet. De daders zijn ook binnen geweest maar of er ook sprake was van een plofkraak is niet duidelijk. De daders zijn er in een andere auto vandoor gegaan en van hen ontbreekt momenteel nog ieder spoor.
Toen agenten bij het winkelcentrum arriveerden waren de criminelen al verdwenen, de auto waarvan de motor nog liep was echter achtergebleven. Men rook  een sterke gaslucht en alarmeerden daarop de brandweer om metingen te verrichten, toen die ter plaatse metingen verrichtte bleek van een gevaarlijke situatie echter al snel geen sprake. Terwijl de technische recherche ter plaatse een uitgebreid technische en tactisch onderzoek startte zorgde de bakker voor een lekker kopje koffie met een worstenbroodje.
In het Zuid-Hollandse Leerdam en het Overijsselse Schalkhaar hebben afgelopen nacht een soort van  vergelijkbare incidenten plaatsgevonden. Of deze drie zaken met elkaar verband houden is niet duidelijk, de politie onderzoekt of de zaken met elkaar te maken hebben. In Boxtel is men direct gestart met de herstelwerkzaamheden. Momenteel is een van de twee pinautomaten buiten gebruik.  De politie vraagt eventuele getuigen op om contact op te nemen met: 0900-8844.

Ga terug naar het archief