Reportages

Aanslag met vuurwerkbom op huis, brandweer redt vrouw en kinderen


Datum: maandag 29 december 2014

Locatie: De Sterrendaalders, 's-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch - Zondagnacht rukten de hulpdiensten massaal uit voor een woningbrand aan De Sterrendaalders in Den Bosch. Kort na 3.00 uur waren drie ambulances, twee brandweervoertuigen en de traumahelikopter onderweg naar het brandadres waar nog verschillende personen binnen zouden zitten. De brandweer brak de deur open, doofde het vuur en bevrijdde een moeder en haar twee kinderen. 
Omdat de bewoners een grote hoeveelheid rook hadden geïnhaleerd werden ze met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een hond werd door de brandweer in veiligheid gebracht, deze werd door een buurtbewoonster opgevangen. Hoe groot de schade aan de woning is was zondagnacht nog niet direct duidelijk. Dit zal in de loop van maandag verder worden bekeken met verzekeringsexperts.
Voorafgaand aan de brand hoorden buurtbewoners een enorme knal. De politie gaat er van uit dat iemand een zware vuurwerkbom naar binnen heeft gegooid. Dat zou voor een extreem gevaarlijke situatie hebben gezorgd maar wie ervoor verantwoordelijk is is nog niet duidelijk. Technisch rechercheurs van de politie gaan vandaag sporenonderzoek doen bij het huis. Tot die tijd wordt het bewaakt door andere agenten.

Ga terug naar het archief