Reportages

Felle brand verwoest overkapping


Datum: woensdag 31 december 2014

Locatie: Berkengaard, Boxtel


BOXTEL - Op Oudejaarsdag rukte de brandweer uit voor een brand welke woedde in de achtertuin van een woning aan de Berkengaard in Boxtel. Een grote zwarte rookpluim steeg op welke al vanaf grote afstand goed zichtbaar was. Ook een tweede blusvoertuig kwam ter plaatse maar hoefde niet meer te worden ingezet, met twee stralen hoge druk was men het vuur snel de baas. Het nablussen heeft nog enige tijd in beslag genomen.
In de berging lag een kleine hoeveelheid vuurwerk, dit kon tijdig door de bewoners in veiligheid worden gesteld. Wat de precieze oorzaak van deze brand is blijft vooralsnog onbekend, volgens enkele omstanders bestaat er het vermoeden dat vuurwerk de oorzaak is. De felle brand verwoeste de gehele overkapping, ook de aangrenzende berging liep aanzienlijke schade op. Door snel ingrijpen kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar aangrenzende bergingen.
Korte tijd had men het vermoeden dat er asbesthoudende platen op de overkapping lagen, de omgeving werd daarom direct afgezet. Toen een buurtbewoner wist te vertellen dat deze platen enkele jaren geleden al waren vervangen bleek dat er geen schadelijke stoffen waren vrijgekomen. De brand trok veel bekijks van omwonenden, politie en twee buitengewoon opsporingsambtenaren wisten iedereen op een veilige afstand te houden
.

Ga terug naar het archief