Reportages

Metershoge vlam bij gaslekkage in Olland


Datum: donderdag 1 januari 2015

Locatie: Pastoor Smitsstraat, Olland


Video: Klik hier om de video te bekijken


OLLAND - Kort na de jaarwisseling ontstond er in Olland en wel hele opmerkelijke brand. Nabij een woning aan de Pastoor Smitsstraat ontstond een enorme steekvlam welke hevig bleef branden. De oorzaak was een gaslekkage in de hoofdgasleiding onder het straatwerk. Vermoedelijk is door het afsteken van vuurwerk het reusachtige vuur ontstoken. Wonderbaarlijk raakte er niemand gewond. De brandweer welke snel ter plaatse was wist erger te voorkomen. Met een watergordijn schermde zij de naastgelegen woning af. Ook werden enkele auto’s die al behoorlijk op tempratuur waren weggehaald. De politie hield toegesnelde nieuwsgierigen op een veilige afstand zodat de hulpdiensten hun werk veilig konden uitvoeren.
Edinet kwam ter plaatse voor het afsluiten van het gas. Zo’n 350 huishoudens zitten al uren zonder gas. Om dit goed gecoördineerd te laten verlopen hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. Monteurs van Edinet zijn momenteel volop bezig met het dichten van het lek in de hoofdgasleiding van het kerkdrop, hoe lang dit nog gaat duren is niet bekend.
Inwoners van Olland kwamen massaal een kijkje nemen bij de vlammenzee in hun dorp. Een mooie plek om elkaar nieuwjaar te wensen aldus enkele dorpelingen. De metershoge vlam heeft uren lang het straatbeeld gesierd en was vanuit de weide omgeving goed waarneembaar
.

Ga terug naar het archief