Reportages

Auto ramt gevel van woning


Datum: zondag 12 juni 2011

Locatie: Kerkeind, Haaren


Zondagmorgen vroeg rond vijf uur is een nog onbekende automobilist met zijn auto tegen een voorgevel van een woning gereden. Het ongeval gebeurde aan het Kerkeind in Haaren. Voor het huis stond ook een personenauto geparkeerd welke eerst geraakt werd door de auto waarna deze tegen de gevel tot stilstand kwam. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd maar is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om daar een blaastest af te leggen. Wel bood de bestuurder zijn excuses aan, aan de bewoners van de woning.
De ravage is groot, brokstukken liggen door de hele woning verspreid. Door de klap kunnen zelfs de voordeur en enkele ramen niet meer open. Ook zijn er vele scheuren in de buiten muur zichtbaar van de woning. Ook de woning van een aangrenzende buurman liep de nodige schade op. De voor het gezin nieuwe personenauto welke voor het huis stond raakte zwaar beschadigd.
Op het moment van het ongeval lagen de bewoners boven te slapen. Ze hadden wel iets mee gekregen van de klap maar pas toen de buurman riep dat er een auto binnen was gereden wisten ze dat het bij hun te doen was.
De brandweer was snel ter plaatse en zette de gevarenzone direct af. Verkeersspecialisten van de politie kwamen ter plaatse en voerden een uitgebreid onderzoek uit. Tijdens dit onderzoek assisteerden enkele brandweerlieden een bouwbedrijf met het stutten van de woning. Nadat het technisch onderzoek was afgerond zijn door een bergingsbedrijf waar toevallig ook de eigenaar van de woning werkt de auto's weg getakeld. De brandweer heeft daarna gelekte olie van het wegdek en in de tuin verwijderd, daarna werd het wegdek nog eens schoongespoten. Het Kerkeind in Haaren is al die tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Ga terug naar het archief