Reportages

Sportpark De Neul in Sint-Oedenrode onder water door defect met klep


Datum: zondag 11 januari 2015

Locatie: Dommelpark, Sint-Oedenrode


SINT-OEDENRODE - De sportvelden en parkeerplaats van voetbalvereniging Rhode aan het Dommelpark in Sint-Oedenrode zijn zondag onder water komen te staan. Rond 11.45 uur werd de brandweer ingeschakeld welke de gehele middag druk bezig zijn geweest het water weg te pompen. Drie tankautospuiten, een hulpverleningsvoertuig, duikers en het groot watertransport werden ingezet.   
Nadat het water in de naastgelegen rivier de Dommel hoog was komen te staan functioneerde een klep in een duiker niet naar behoren met de enorme wateroverlast als gevolg. Het gehele gebied werd afgesloten en de brandweer ging gestroomlijnd aan het werk. Duikers van de brandweer zijn te water gegaan om in samenwerking met Rijkswaterstaat de klep te openen.
Om 16.00 uur heeft de brandweer zijn materialen ingepakt waarna alle eenheden rond 17.00 uur waren ingerukt. De brandweer heeft het ondergelopen terrein overgedragen aan het Waterschap De Dommel welke voorlopig met een grote pomp verder pompt. Vele inwoners kwamen een kijkje nemen, er werden duizenden foto’s van het opmerkelijke straatbeeld gemaakt.

Ga terug naar het archief