Reportages

Feestje rugbyclub eindigt met brandje


Datum: zondag 12 juni 2011

Locatie: De Voetboog, Boxtel


Zondagmorgen vroeg omstreeks 06:23 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand ergens bij sportvelden langs de snelweg A2 t.h.v. Boxtel. Uit intuïtie van enkele korpsleden rukte de brandweer met twee tankautospuiten uit richting sportpark Munsel gelegen aan de Voetboog pal langs de snelweg A2. Bij aankomst troffen ze op het dakterras van een kantine een klein brandje aan.
De avond en nacht van te voren hield rugbyclub JRC Ducks een beachparty op het dakterras en in de kantine van het sportpark. Waarschijnlijk waren de laatste feestgangers nog maar kort weg toen de brand uitbrak. Enkele fakkels brandde nog en inmiddels had een rietkraag ook vlamgevat. Het zeil van een partytent brandde ook al maar kon snel worden geblust.
Doordat de brand op het sportterrein verder dan 100 meter van de parkeerplaats woedde moest de brandweer twee hoge druk stralen aan elkaar koppelen om zo met het water de brandhaard te kunnen bereiken. Nadat het vuur was geblust controleerde men met een warmtebeeld camera of er toevallig geen doorslag naar binnen had plaatsgevonden wat niet het geval was geweest. Nadat alle slangen weer waren opgerold keerde men terug naar de kazerne.

Ga terug naar het archief