Reportages

Arrestatieteam ingezet bij vermeende gijzeling in Vught


Datum: donderdag 22 januari 2015

Locatie: Michiel de Ruyterweg, Vught


VUGHT - Donderdagavond vielen leden van het arrestatieteam van de politie een woning binnen aan de Michiel de Ruyterweg in Vught. Dit gebeurde nadat het vermoeden bestond dat er in die woning een gijzeling gaande was. Gevreesd werd dat een vrouw en haar kinderen in de woning gegijzeld zouden worden. Vanwege deze vermeende gijzeling kwam er een onderhandelaar ter plaatse. Later bleek het loos alarm te zijn, aldus een woordvoerder van de politie.
Voordat men de woning betrad verzamelden verschillenden leden van het arrestatieteam zich op het parkeerterrein van Sportcentrum Ouwerkerk aan de Maarten Trompstraat in Vught. Dit lag op enkele honderden meters van de woning waar later een inval is gedaan. De politie sloot de omgeving rond de woning groots af. Leden van het arrestatieteam verzochten mensen uit de beurt te blijven.
Op de Michiel de Ruyterweg verzamelden zich honderden mensen welke een blik wilde opvangen van het in actie zijnde arrestatieteam. Naast twee ambulances waren ook de leden van het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam ter plaatse. Zij hoefde echter niet te worden ingezet. De politie is nog volop bezig te achterhalen waar de melding van de gijzeling vandaan kwam. Nadat de rust in de straat weer was teruggekeerd ging het onderzoek op het politiebureau verder.

Ga terug naar het archief