Reportages

Woningbrand op bedrijventerrein Ladonk


Datum: zaterdag 24 januari 2015

Locatie: Mijlstraat, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Zaterdagavond rukte de brandweer met groot materieel uit voor een woningbrand aan de Mijlstraat op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. Omstreeks 21.15 uur rukte de brandweer met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Van buitenaf leek het om een schoorsteenbrand te gaan maar in wekelijkheid woedde er een brandje in het plafond van de woonkamer.
Vermoedelijk heeft een spotje nabij de schouw de brand veroorzaakt. Zowel de bewoner als de directe buren van de twee onder één kap woning waren bij aankomst van de hulpdiensten al buiten. Er vielen geen gewonden bij deze brand. Met behulp van een hoogwerker werd het schoorsteenkanaal van bovenaf geïnspecteerd. Hoewel veel rook uit het schoorsteenkanaal kwam was snel duidelijk dat de brand hierin niet woedde.
De woning liep behoorlijke brand- en roetschade op. Stichting Salvage is in kennis gesteld en zal vanavond nog de nodige maatregelen treffen. De doorgaande weg op het bedrijventerrein werd ten tijde van de inzet van de hulpdiensten afgesloten voor het verkeer. Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan word nog onderzocht
.

Ga terug naar het archief