Reportages

Politie schiet op vluchtende inbrekers, aanhouding vind plaats na achtervolging


Datum: donderdag 5 februari 2015

Locatie: Zevensprong, Best & Schootsedijk, Sint-Oedenrode


BEST / SINT-OEDENRODE - Na een wilde achtervolging zijn donderdagavond rond 21.30 uur twee inbrekers opgepakt in Sint-Oedenrode. Hun auto strandde na een botsing op de Schootsedijk niet ver van het kerkdorp Olland.
De twee inbrekers hadden iets na 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Zevensprong in Best. Op het moment dat de politie aan kwam gingen zij ervandoor maar dat ging niet zonder slag of stoot. Een politieagent wist één van de verdacht vast te grijpen, terwijl hij half aan de auto hing reed deze tegen een boom. De agent moest hierop loslaten. De vluchtauto, een Audi 100 met valse kentekenplaten, reed vervolgens in op deze agent.
Tijdens het wildwest tafereel heeft de politie meerdere keren op de inbrekers geschoten. Ook raakte hierbij een dienstauto van de politie beschadigd. Vele tientallen politievoertuigen zette vervolgens de achtervolging voort welke zich over de snelweg A50 richting Sint-Oedenrode verplaatste.  Volgens ooggetuigen vond de achtervolging met zeer hoge snelheden plaats.
Op de Schootsedijk aan de noordkant van Sint-Oedenrode botste de vluchtauto op een boom. Eén verdacht zat nog in het voertuig en kon direct worden aangehouden. De andere dader sloeg op de vlucht en opnieuw werd door de politie op hem geschoten. Uiteindelijk werd ook deze dader ingerekend dankzij de inzet van een politiehond.
Naast een ambulance werd ook het traumateam ingevlogen naar Sint-Oedenrode. De verdachte is ter plaatse nagekeken door een trauma-arts en vervolgens met bijtwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De Schootsedijk is ruim afgezet, de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om te achterhalen waardoor de auto crashte. Ook in Best werd een uitgebreid onderzoek gestart.

Ga terug naar het archief