Reportages

Meerdere auto’s verwoest bij grote brand in loods


Datum: donderdag 19 februari 2015

Locatie: Heikant, Esch


Video: Klik hier om de video te bekijken


ESCH - In een loods op het terrein van Harold de Bie Siersteencreaties aan de Heikant in Esch brak donderdagmiddag brand uit. Rond 15.15 uur rukte de brandweer met groot materieel uit en schaalde later zelfs op naar grote brand. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden werknemers en omstanders op veilige afstand gehouden. De brandweer zette uiteindelijk twee blusvoertuigen in om de brand te bestrijden.
Omdat vermoedelijk gevaarlijke stoffen vrij kwamen bij deze brand heeft de politie de omgeving groots afgezet. Door de snelle inzet van de brandweer kon erger worden voorkomen en bleef de brand beperkt tot één compartiment van de loods. Naar verluidt zijn meerdere auto’s verloren gegaan bij deze brand. Over de omvang van de schade is op dit moment nog niets bekend.
Ook kwam de ambulancedienst ter plaatse. Ten minste één persoon ademde rook in en is ter plekke hiervoor behandeld. Of deze persoon uiteindelijk ook nog is overgebracht naar het ziekenhuis is niet bekend. De weg voor het bedrijf werd in beide richtingen geheel afgesloten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt door de brandweer onderzocht
.

Ga terug naar het archief