Reportages

Brandweer rukt groots uit voor vermeende industriebrand


Datum: woensdag 25 februari 2015

Locatie: Mijlstraat, Boxtel


BOXTEL - Woensdagmiddag werd rond 16.15 uur groot alarm geslagen toen rookwolken werden waargenomen nabij een leegstaand bedrijfspand aan de Mijlstaat in Boxtel. Korte tijd later stonden maar liefst drie blusvoertuigen voor de deur maar was er van een brand geen sprake. Een groots onderzoek werd ingesteld, het slot van een schuifpoort werd geforceerd en met behulp van een ladder werd het pand van boven geïnspecteerd.
Na korte tijd werd duidelijk dat er van brand geen sprake was. In ieder geval niet in en rondom het leegstaande bedrijfspand. Omdat de brandweer wel een sterkte brandlucht bleef ruiken ging men ver op onderzoek. Met behulp van een warmtebeeldcamera werden in de tuin van een naastgelegen woning sporen gevonden van een brand. Inmiddels hadden bewoners het vuur gedoofd en afgedekt met zand.
Korte tijd stond de brandweer voor het verkeerde pand aan de Mijlstraat op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. Door de melder werd gemeld dat het om het leegstaande pand van een bedrijf ging welke inmiddels twee deuren verder, aan de overkant van het kruispunt, zat gevestigd. Doordat de uitrukkende brandweereenheden het huidige adres vanuit de meldkamer hadden meegekregen ging dit mis. Gelukkig gaf dat in deze situatie geen problemen
.

Ga terug naar het archief