Reportages

Veel rookontwikkeling bij keukenbrand in Haaren


Datum: zaterdag 14 maart 2015

Locatie: Lindelaan, Haaren


HAAREN - Vrijdagnacht werd de brandweer omstreeks 2.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Lindelaan in Haaren. In de keuken van de woning woedde een felle brand welke gepaard ging met hevige rookontwikkeling. Nog voor aankomst van de brandweer wisten beide bewoners een veilig heenkomen te vinden. Met twee stralen hoge druk had men het vuur snel onder controle.
In de keuken welke gevestigd zit in het bijgebouw van de woning was brand ontstaan. Vermoedelijk heeft de vaatwasser vlam gevat en voor grote schade gezorgd. Door de enorme hitte klapte een raam waarna er korte tijd vlammen zichtbaar waren. Stichting Salvage werd in kennis gesteld om namens de brandverzekeraar de eerste nodige maatregelen te nemen.
Wonderbaarlijk ontwaakte de bewoners welke later per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. De man en vrouw ademde rook in en zijn ter controle meegenomen door het ambulancepersoneel. De woning liep veel rookschade op evenals beide naastgelegen woningen. De brandweer heeft deze met een overdrukventilator geventileerd
.

Ga terug naar het archief