Reportages

Hennepkwekerij in kruipruimte van woning aangetroffen


Datum: woensdag 1 april 2015

Locatie: Helvoirtseweg, Vught


VUGHT - Woensdagochtend werd een hennepkwekerij ontdekt in de kruipruimte van een woning aan de Helvoirtseweg in Vught. Omdat de politie niet bij de kwekerij kon komen werd de brandweer ingeschakeld. Zij hebben met een resquezaag een gat in de vloer gemaakt zodat de politie toegang had tot deze kwekerij. Eén persoon welke in de woning aanwezig was is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Volgens een zegsman van de politie zou het gaan om een kleine kwekerij met de omvang van 50 tot 100 planten. Vermoedelijk heeft men al meerdere malen kunnen oogsten. In de schuur nabij de woning trof men diverse spullen aan welke nodig zijn voor het onderhouden van een hennepkwekerij. Ook werden twee auto’s in beslag genomen. Of er nog meerdere aanhoudingen volgend kon men woensdagmiddag nog niet vertellen.
Energiemaatschappij Enexis heeft de stroom van de woning volledig afgesloten, daarna is de ontmanteling begonnen. Een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse om de hennepplanten te vernietigen. Ook werd alle apparatuur in beslag genomen
.

Ga terug naar het archief