Reportages

Hulpdiensten in actie voor vermeende gaslucht in woonwijk


Datum: woensdag 1 april 2015

Locatie: De Geerakkers, Liempde


LIEMPDE - Woensdagavond werd rond 22.30 uur de brandweer gealarmeerd voor een gaslucht aan De Geerakkers in Liempde. Nadat bewoners een gaslucht hadden waargenomen werd besloten de brandweer in te schakelen. Ook kwam energieleverancier Enexis ter plaatse. Gezamenlijk gingen zij op onderzoek uit en verrichte verschillende metingen. Uiteindelijk werd geen gaslucht waargenomen en keerde de hulpdiensten terug.
Uit voorzorg werd alles dubbel gecheckt, dit om er zeker van te zijn dat zij alles gecontroleerd hadden. In en om de woning werden uitgebreide metingen verricht. Omdat geen gaslekkage werd geconstateerd werden bewoners van enkele woningen geadviseerd opnieuw alarm te slaan wanneer de vermeende gaslucht weer waarneembaar zou zijn. Hiervoor zou men contact kunnen opnemen met de desbetreffende woningbouwvereniging.
Normaliter rukt de brandweer van Liempde zelf uit naar meldingen in haar verzorgingsgebied. Omdat zij voor het oefenen van vaardigheden buiten de gemeentegrens waren werden de Boxtelse collega’s gealarmeerd volgens de zogeheten Kazerne Volgorde Tabel (KVT). Van paniek was geen sprake, wel kwamen enkele buurtbewoners poolshoogte nemen van wat er bij hun in de straat gaande was.  

Ga terug naar het archief