Reportages

Korte maar felle brand in schuur bij Eetcafé De Oude Ketting


Datum: donderdag 9 april 2015

Locatie: Bosscheweg, Boxtel


BOXTEL - Donderdagmiddag rukte de hulpdiensten met groot materieel uit voor een felle brand in een schuur achter Eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel. Korte tijd sloegen de vlammen uit het dak. Door een eerste bluspoging door medewerkers van het nabijgelegen eetcafé kon erger worden voorkomen. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling welke tot in de weide omgeving te zien was.
Met twee blusvoertuigen werd de brand bestreden, ook een hoogwerker vanuit ’s-Hertogenbosch kwam ter plaatse. Naar verluidt zou een papiercontainer vlamgevat hebben, vervolgens sloegen de vlammen over op het dak van de schuur. Burgemeester Mark Buijs liet zich ter plaatse informeren over de brand. Ondanks dat er niemand gewond raakte kwam wel een ambulance ter plaatse. Ten minste één persoon werd gecontroleerd omdat deze een hoeveelheid rook had ingeademd.
De politie hield omwonenden en andere omstanders op een veilige afstand. Wat er zich in de schuur bevond is ons niet bekend. Het verkeer op de noord-zuid as in Boxtel ondervond weinig hinder van de brand. Vermoedelijk kwam er asbest vrij bij de brand. Een gedeelte rond de schuur werd door de brandweer afgezet met oranje linten met daarop enkele gevarentekens.

Ga terug naar het archief