Reportages

Uitslaande brand verwoest loods op Eindhovensedijk in Oirschot


Datum: zondag 19 april 2015

Locatie: EIndhovensedijk, Oirschot


Video: Klik hier om de video te bekijken


OIRSCHOT - Zaterdagnacht is een loods aan de Eindhovensedijk in Oirschot volledig in vlammen opgegaan. Rond 0.15 uur werd de brandweer gealarmeerd welke snel ter plaatse was. Op dat moment stond de loods al volledig in brand waarop de brandweer besloot de loods gecontroleerd uit te laten branden. Men schaalde op naar middelbrand en wist met inzet van twee blusvoertuigen het vuur te doven.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is op dit moment nog niet bekend. De politie zal hier in de loop van zondagmorgen een onderzoek naar starten. Burgemeester Ruud Severijns liet zich ter plaatse persoonlijk informeren over deze brand. De politie hield nieuwsgierige op afstand en delen van De Rijt en Moorland werden afgesloten.
Uit het naastgelegen Wilhelminakanaal werd water gepompt welke vervolgens als bluswater over de brand werd uitgespoten. Ook de Waarschuwings- en VerkenningsDienst (WVD) werd gealarmeerd om in de nabijheid van de loods metingen te verrichting. Bij de brand is asbest vrijgekomen, vooralsnog is niet bekend hoe groot het gebied is waar de asbestdeeltjes zijn neergekomen
.

Ga terug naar het archief