Reportages

Politie lost waarschuwingsschoten in Boxtel na achtervolging


Datum: donderdag 30 april 2015

Locatie: Geelders, Boxtel


BOXTEL - Woensdagnacht heeft de politie waarschuwingsschoten gelost bij een achtervolging welke eindigde op de oprit van een perceel aan de Geelders nabij de Schijndelsedijk (N618) in Boxtel. Eerder die nacht zagen agenten één busje met daarin de verdachten rijden welke er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging. Na een achtervolging richting Boxtel crashte het busje tegen een stenen poort waarna de verdachten er te voet vandoor gingen.
Nadat agenten enkele waarschuwingsschoten hadden gelost konden de twee vluchtende mannen worden aangehouden. De politie heeft het vermoeden dat beide verdachten betrokken zijn geweest bij een inbraak op een juwilier eerder die nacht in Schijndel. Een ambulance kwam ter plaatse om de verdachten na te kijken. Geen van hen raakte gewond waarna ze werden overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan in en rond het busje op de oprit van de woning, ook stelde men enkele sporen in een naastgelegen weiland veilig.

Ga terug naar het archief