Reportages

Helse reddingsoperatie voor drie te water geraakte koeien nabij Hooibrug in Boxtel


Datum: vrijdag 22 mei 2015

Locatie: Hooibrugpad, Boxtel


BOXTEL - Vrijdagavond is de brandweer met man en macht bezig geweest om een drietal koeien uit de Dommel nabij de Hooibrug in Boxtel te redden. Nadat eerdere reddingspogingen door de eigenaar niet wilde lukken werd rond 18.45 uur de brandweer gealarmeerd. Met lijnen en slangen werd geprobeerd de beesten uit het water te trekken maar deze lieten zich niet gemakkelijk helpen. Uiteindelijk moest een kraan van een loonwerker eraan te pas komen om de koeien uit het water te takelen. 
Naast de brandweer en de boer hielpen ook enkele omstanders mee om de beesten aan wal te krijgen. Zowel de Hooibrug als het Hooibrugpad werden geruime tijd aan beide kanten afgezet. Een enkeling bekeek de reddingsoperatie vanachter deze afzetting. Persoonlijke ongelukken deden er zich niet voor maar nadat de beesten aan wal stonden was het nog een hele klus om ze veilig terug de wei in te krijgen. 
Al met al was het een hele klus waar de brandweerlieden doorgaans niet aan staan. Na een reddingsoperatie van ruim drie uur waren alle koeien veilig terug in de wei. Nadat alle materialen waren ingepakt werd de afzetting opgeheven en keerde men terug naar de kazerne.

Ga terug naar het archief