Reportages

Auto met gezin geramd door vrachtwagen bij ernstig ongeval op snelweg bij Oirschot


Datum: vrijdag 21 augustus 2015

Locatie: Snelweg A58, Oirschot


Video: Klik hier om de video te bekijken


OIRSCHOT -  Bij een verkeersongeval op de snelweg A58 is donderdagnacht rond 3.45 uur een personenauto op zijn kop terecht gekomen. Vervolgens werd de auto door een vrachtwagen geramd waarna de snelweg tussen Eindhoven en Tilburg ter hoogte van Oirschot volledig gestemd was. In de auto zat een gezin; een vader, moeder en hun twee kinderen raakte allen gewond. Hulpdiensten waaronder ook een traumahelikopter rukten massaal uit.
Vermoedelijk kreeg de personenauto een klapband waardoor de auto de vangrail rechts van de weg raakte en over de kop sloeg. Een passerende vrachtwagenchauffeur kon de auto niet meer ontwijken en ramde deze. Op dat moment waren drie inzittende al uit het voertuig, de auto met daarin alleen nog de bestuurder kwam tientallen meters verderop tot stilstand.  Het ongeval gebeurde nabij tankstation Kriekampen tussen Best en Oirschot.
Kort voor 8.00 uur werd de weg richting Tilburg weer vrijgegeven. Tot die tijd werd het verkeer geacht om te rijden volgens de daarvoor ingestelde adviesroute. De politie heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd waarbij alles in kaart is gebracht. Nadat zowel de personenauto als de vrachtwagen waren geborgen werd deze omleiding weer opgeheven. Over de ernst van de verwondingen van de slachtoffers is op dit moment nog niets bekend.

Ga terug naar het archief