Reportages

Hulpdiensten pakken groots uit tijdens Veiligheidsdag


Datum: zaterdag 25 juni 2011

Locatie: Stadhuisplein, Veghel


Zaterdag 25 juni organiseerde de jubilerende brandweervereniging van Veghel een groots opgezette "Veiligheidsdag". In en rondom de brandweerkazerne aan het Stadhuisplein was van alles te zien en te doen wat in het teken stond van de brandweer. De brandweervereniging uit Veghel bestaat dit jaar 60 jaar en dat was een mooie reden om deze dag te organiseren aldus de organisatie.
Ondanks het regenachtige weer was er veel belangstelling voor de "Veiligheidsdag". Er was veel te doen en te zien voor jong en oud. Voor de kinderen stonden er verschillende springkussens, diverse spelen waar ze met een echte brandweerslang mochten spuiten en ze konden op de foto in een echt brandweerpak. Ook werden er verschillende demonstratie gegeven op het evenemententerrein. Zo demonstreerde de brandweer onder andere hoe men een persoon bevrijdt uit een autowrak. Men bootste zelfs een explosie na van een klein gasflesje. De heftige vuurbal welke ontstond deed de menigte die aandachtig stond toe te kijken schrikken. Ook was er een reddingshonden team aanwezig welke diverse demonstraties gaf.
Naast  vele leden van het Veghelse brandweerkorps waren ook gasten zoals Districtscommandant Jasper Derks, Regionaal commandant Paul Verlaan, Burgemeester Ina Adema en Commissaris van de Koningin Win van de Donk aanwezig op deze "Veiligheidsdag".  Zij werden rondgeleid en uitgebreid van uitleg voorzien door voorzitter van de brandweervereniging Theo Gevers. Ook presenteerde  de Veghelse bedrijfsbrandweren Mars, Agrifirm en DMV zich uitgebreid. Er waren tal van oude en nieuwe brandweervoertuigen te bewonderen. Men kon zelfs een ritje maken in een oud Amerikaans brandweervoertuig. Ook kon men met een hoogwerker of ladderwagen het evenemententerrein van bovenaf bekijken. De geringe kosten van deze ritjes werden geschonken aan de brandwondenstichting.
Ook deed de brandweer er alles aan om nieuwe leden te werven. Voor een hapje en drankje waren ook alle voorzieningen getroffen, zelfs de regionale verzorgingscontainer had hierin een taak. Al om al een hele gezellige en drukke dag  op het Stadhuisplein. De "Veiligheidsdag" startte vanmorgen om 10:00 uur en duurde tot 17:00 uur.  Brandweer Veghel dankt al haar sponsoren voor het mede mogelijk maken van dit evenement. Ook een speciale dank aan alle deelnemers van de opendag welke met hun voertuig of materieel de gehele dag in Veghel aanwezig zijn geweest.

Ga terug naar het archief