Reportages

Vrachtwagen zakt weg in berm en beland in sloot bij Boxtel


Datum: vrijdag 21 augustus 2015

Locatie: Kapelweg, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Een vrachtwagen belandde vrijdagmiddag in de sloot langs de Kapelweg bij Boxtel. Vermoedelijk moest de chauffeur uitwijken voor een tegenligger en belandde in de berm. Vervolgens zakte de vrachtwagen weg en kantelde de sloot in. De chauffeur wist op eigen kracht zijn truck te verlaten en bleef hierbij ongedeerd.
Rond 17.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd welke snel ter plaatse waren. De vrachtwagen welke geladen was met stenen is ter plaatse overgeladen. Het treinverkeer tussen Boxtel en Oisterwijk kreeg hierdoor de aanwijzing ‘voorzichtig rijden’ en naderde de ongevalslocatie stapvoets. Dit zorgde voor de nodige vertraging. Ook het verkeer op de weg werd enige tijd omgeleid.
Gezien de vrachtwagen in een spoorsloot terecht is gekomen zijn specialisten van ProRail onderweg. Zij gaan bekijken hoe de berging verder gaan verlopen. Een grote telescoopkraan staat stand-by maar hoe laat de vrachtwagen exact gaat worden geborgen is nog niet bekend. Het ongeval trok veel bekijks van omstanders welke voornamelijk vanaf de overzijde van het spoor toekeken
.

Ga terug naar het archief