Reportages

Bromfietser overleden na fatale botsing met auto in Best


Datum: vrijdag 4 september 2015

Locatie: Eindhovenseweg Zuid, Best


Video: Klik hier om de video te bekijken


BEST -  Op de Eindhovenseweg Zuid in Best is vrijdagmiddag rond 15.00 uur een bromfietser om het leven gekomen bij een aanrijding met een auto. De hulpdiensten rukten massaal uit maar het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Brokstukken van beide voertuigen lagen verspreid over het wegdek. Enkele medeweggebruikers welke het ongeval hebben zien gebeuren hebben een verklaring afgelegd tegenover de politie.
De bromfietser en de automobiliste reden elkaar tegemoet over een zogeheten fietsstraat. Op het moment dat de vrouw van de fietsstraat de weg opdraaide botste zij frontaal op de tegemoetkomende bromfietser. Vermoedelijk heeft zij de bromfietser over het hoofd gezien en was de botsing onvermijdelijk. Of de vrouw gewond is geraakt is ons niet bekend.
De brandweer heeft met zeil het ongeval afgeschermd zodat verkeersspecialisten van de politie ongestoord onderzoek konden doen. Zowel de rijbaan als de fietsstraat tussen Eindhoven en Best werden afgesloten. Dit zorgde voor de nodige verkeersoverlast op de Boschdijk in Eindhoven. Nadat het onderzoek was afgerond en de berging van de voertuigen was afgerond kon de weg weer worden vrijgegeven.

Ga terug naar het archief