Reportages

Uitslaande woningbrand treft rijtjeswoning in Son en Breugel


Datum: zondag 6 september 2015

Locatie: Piet Heinlaan, Son en Breugel


SON EN BREUGEL - Omstreeks 23.00 uur werd zondagavond brand opgemerkt in een woning aan de Piet Heinlaan in Son en Breugel. Aanvankelijk dacht men dat het om een schoorsteenbrand ging maar als snel sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer rukte met groot materieel uit maar had het vuur snel gedoofd. De schade aan de woning is aanzienlijk maar gewonden vielen er niet.
Met behulp van een hoogwerker werden dakpannen verwijderd om te kunnen controleren of het vuur volledig was gedoofd. Vermoedelijk is er bij de brand een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dit zat verwerkt in beplating op zolder welke door de brandweer zijn gedemonteerd. Na overleg met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd besloten de Asbestprocedure toe te passen.
De brand trok veel bekijks van omwonenden welke massaal toekeken hoe de brandweer het vuur bestreed. Brandweerlieden welke op de zolder van de woning waren ingezet zijn door collega’s afgespoten en hun kleding werd in vuilniszakken afgevoerd. Over de oorzaak van de brand is op dit moment bij ons nog niets bekend
.

Ga terug naar het archief