Reportages

Automobilist gewond na botsing met bestelbus in Best


Datum: vrijdag 25 september 2015

Locatie: Koppelstraat, Best


BEST - Op de kruising van de Broekdijk met de Koppelstraat in het buitengebied van Best is vrijdagmiddag rond 16.45 uur een ernstig verkeersongeval gebeurd. Een bestelbus reed over de Koppelstraat in de richting van Liempde toen hij ter hoogte van de Broekdijk een auto van rechts niet meer kon ontwijken. De personenauto werd gelanceerd en kwam ondersteboven in een sloot tot stilstand. De bestelbus kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand.
De bestuurder van de auto raakte dusdanig gewond dat de hulpdiensten met groot materieel uitrukten. Een in allerijl gealarmeerde traumahelikopter kwam uiteindelijk niet meer naar de plaats van het ongeval. Het kruispunt is langere tijd afgesloten geweest voor het overige verkeer. Na de nodige verzorging op locatie is de gewonde man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.
Passanten schoten de gewonde man te hulp en alarmeerde de hulpdiensten. Omdat de toedracht van het ongeval onduidelijk was heeft de politie een uitgebreid onderzoek gedaan. Nadat beide voertuigen door een bergingsbedrijf waren afgevoerd kon de weg weer worden vrijgegeven.

Ga terug naar het archief