Reportages

Grote hennepkwekerij opgerold in loods Schijndel


Datum: donderdag 29 oktober 2015

Locatie: Van Leeuwenhoekweg, Schijndel


Video: Klik hier om de video te bekijken


SCHIJNDEL - Op industrieterrein Duin II in Schijndel viel de politie donderdagmiddag rond 17.00 uur een bedrijfsverzamelgebouw aan de Van Leeuwenhoekweg binnen. Hierbij werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Of er op het moment van binnenvallen ook mensen in de loods aanwezig waren is niet bekend.
De politie zette de omgeving van de loods af. Enexis kwam ter plaats om de stroom van het pand af te sluiten. Een speciaal team van de brandweer kwam met groot materieel ter plaatse en leverde zowel binnen als buiten voldoende licht. De brandweer heeft verder nog met een zogeheten redzaag openingen in diverse binnenwanden gezaagd.
Grote hoeveelheden hennepplanten (van zowel klein als groot formaat) stonden in diverse gecreëerde ruimtes op zowel de beneden en bovenverdieping van het pand. Een gespecialiseerd bedrijf is vanavond begonnen met het ruimen van de hennepkwekerij. Diverse nieuwsgierigen kwamen een kijkje nemen nadat zij in de diverse media van het voorval hadden vernomen
.

Ga terug naar het archief