Reportages

Vreemde lucht houdt flatbewoners in Boxtel urenlang bezig


Datum: woensdag 25 november 2015

Locatie: Hof ter Aa, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Donderdag laat in de middag werd een vreemde lucht waargenomen in een appartementencomplex aan de Hof ter Aa in Boxtel. Omdat de bewoners het niet vertrouwde werd de brandweer ingeschakeld welke op onderzoek uit ging. In drie boven elkaar liggende appartementen bleek de nog onbekende lucht sterk waarneembaar vanuit de meterkast. Alles duidde erop dat de vreemde lucht uit een onderliggende garagebox vandaan kwam.
Die bewuste garagebox was afgesloten en sleutels waren niet voorhanden. Een slotenexpert kwam ter plaatse en heeft het slot van de garagebox open geboord. Omdat de brandweer niet wist wat zij zouden aantreffen in deze garagebox werden alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Brandweerlieden met ademlucht zijn de garage binnen gegaan en verrichte diverse metingen. Al snel werd duidelijk dat de auto welke in de garage stond benzine lekte.
Inmiddels was de eigenaar van de auto, een BMW Touring, ook gearriveerd en heeft deze buiten gezet. De auto was volledig af getankt waardoor deze benzine lekt via enkele rubbers. Dit is blijkbaar een vaker voorkomende kwaal bij dit type BMW’s. Nadat de garagebox enige tijd was geventileerd nam de stankoverlast in de bovenliggende appartementen stevig af. De man werd geadviseerd om met zijn auto naar de garage te gaan en zijn garagebox de komende nacht goed te laten ventileren
.

Ga terug naar het archief