Reportages

Hennepkwekerij aangetroffen bij brand in schuur in Sint-Oedenrode


Datum: woensdag 30 december 2015

Locatie: Eerschotsestraat, Sint-Oedenrode


Video: Klik hier om de video te bekijken


SINT-OEDENRODE - In een schuur aan de Eerschotsestraat in Sint-Oedenrode heeft woensdagochtend een brand gewoed. Omstreeks 11.30 uur werd de brandweer gealarmeerd nadat men rook had waargenomen welke onder het dak vandaan kwam. Tijdens de bluswerkzaamheden stuitte men op een hennepkwekerij. Bij de brand raakte niemand gewond.
Na een eerste schatting stonden in de schuur z’n 500 hennepplanten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt en de brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting in de kwekerij. Zo laat de politie woensdagmiddag weten. Van buitenaf was niets van de hennepkwekerij te zien. De schuur was opgedeeld in compartimenten en de ramen waren dichtgezet. Naast de brandweer kwam ook een speciaal hennep-team van de politie ter plaatse.  
Burgemeester Peter Maas van de gemeente Sint-Oedenrode liet zich persoonlijk informeren over de brand. Terwijl de brandweer aan het inpakken was startte de politie met het onderzoek. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. De straat werd door de politie volledig afgesloten, hierdoor was de gemeentewerf langere tijd niet bereikbaar.
Tijdens de bluswerkzaamheden ontstond een lek in de waterleiding onder het straatwerk van de Lindendijk. Dit op enkele honderden meters van de brand vandaan. De gemeente heeft het fietspad afgezet met hekken. Ook is een gedeelte van de rijbaan afgesloten en wordt het verkeer om beurten om het lek heen geleid. Brabant Water laat weten dat het lek niets te maken heeft met de brand en vermoedt dat grondzetting de oorzaak is.

Ga terug naar het archief